Elleste duet contiOvergangsklachten behandelen met Elleste Duet Conti

Elleste Duet Conti is een geneesmiddel dat speciaal ontwikkeld is om overgangsklachten van de vrouw te verminderen. Het geneesmiddel wordt ingezet in het kader van hormonale substitutietherapie, ook wel HST of hormone replacement therapy genoemd. De werkzame stoffen in het geneesmiddel zijn estradiol en norethisteron, een oestrogeen- en progestageenhormoon. Beide hormonen herstellen de hormoondisbalans van vrouwen tijdens en na de overgang, zodat overgangsklachten verminderen.

Bestel nu »

Wanneer gebruikt u Elleste Duet Conti?

Elleste Duet Conti wordt voorgeschreven om overgangsklachten tijdens of na de menopauze te verminderen. Denk hierbij aan klachten als opvliegers, nachtzweten en slapeloosheid, maar ook aan angsten, depressies of wisselende stemmingen. Door het tekort aan hormonen op te vullen, brengt Elleste Duet Conti de hormoonbalans van het vrouwelijk lichaam terug. Hierdoor verdwijnen de typische overgangsklachten, zowel de lichamelijke als de geestelijke klachten van de menopauze.

Wanneer gebruikt u geen Elleste Duet Conti?

Elleste Duet Conti is niet geschikt voor iedere vrouw. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het geneesmiddel (estradiol, norethisteron en de hulpstoffen van het medicijn), een trombose hebben (gehad), een bloed- of nierziekte hebben (gehad), vaginaal bloedverlies hebben (gehad) met een onbekende oorzaak of abnormaal groeiend baarmoederslijmvlies hebben. Tot slot mag het geneesmiddel ook niet gebruikt worden door vrouwen met een bepaalde vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen, zoals borstkanker. Ook als u deze vorm van kanker heeft gehad, mag u Elleste Duet Conti niet gebruiken.

Hoe dient u Elleste Duet Conti te gebruiken?

Elleste Duet Conti wordt geleverd in de vorm van een tablettenstrip met 28 tabletten. Iedere dag dient te gebruiker 1 tablet te slikken, tot de strip helemaal op is. Hierna begint de gebruiker meteen met een nieuwe strip, zonder een stopweek in te lassen. Een tablet wordt het beste ingeslikt zonder te kauwen en door een beetje water te gebruiken. Dit kan voor, tijdens of na de maaltijd.

Dosering

De standaard dosering van Elleste Duet Conti is 1 tablet per dag, zonder stopweek na het volledig gebruiken van een strip. Van de standaard dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Elleste Duet Conti kan gepaard gaan met bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerken van het geneesmiddel zijn misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, doorbraakbloedingen, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en meer vaginale afscheiding. De meeste bijwerkingen verminderen en verdwijnen na een tijdje, omdat het lichaam dan gewend is aan het gebruik van de hormonen. Verdwijnen de bijwerkingen niet, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Geef je beoordeling