Norlevo kopenNorlevo kopen?

Norlevo is een noodanticonceptiepil, ook wel bekend als de morning-afterpil. De pil heeft als werkzame stof levonorgestrel, een vrouwelijk hormoon die de eisprong zal tegenhouden en de samenstelling van het baarmoederslijmvlies zal veranderen waardoor eitjes zich niet kunnen gaan nestelen. Hierdoor zal een eventuele zwangerschap worden voorkomen. Norlevo is niet receptplichtig al is het in sommige gevallen wel raadzaam om met de (huis)arts in gesprek te gaan.

Wanneer gebruik je Norlevo?

Norlevo is noodmedicatie. Gebruik het middel alleen na onveilig geslachtsgemeenschap, indien de reguliere pil in vergeten, een condoom is gescheurd of er kort na de geslachtsgemeenschap sprake was van waterige diarree of braken. Gebruik het middel niet als vervanging van normale anticonceptie omdat het hormoongehalte hiervoor te laag is waardoor het onbetrouwbaar zal zijn. Je moet het medicijn zo snel als mogelijk na de onbeschermde geslachtsgemeenschap innemen.

Wanneer kan je geen Norlevo gebruiken?

Norlevo is niet altijd het beste middel en mag soms niet worden gebruikt. Dit geldt voor overgevoeligheid voor de stof levonorgestel of de toegepaste hulpstoffen en soms ook als je bekend bent met een infectie of ectopische zwangerschap in de eileiders. Norlevo kan andere medicijnen negatief beïnvloeden waardoor het verstandig is om vooraf met de (huis)arts in gesprek te gaan.

Dosering

Norlevo wordt per stuk verpakt. Het is belangrijk om de pil zo snel mogelijk in te nemen omdat de werking dan optimaal zal zijn.

  • Binnen 12 uur geeft 0,5 procent kans op zwangerschap.
  • Binnen 72 uur (3 dagen) geeft 2 procent kans op zwangerschap.

Mocht de menstruatie na gebruik van de pil heel licht zijn, of zelfs uitblijven, dan is het verstandig om toch een zwangerschapstest te doen.

Norlevo

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Er kunnen na gebruik van de Norlevo pil bijwerkingen ontstaan, maar dit hoeft niet gebeuren. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Misselijk voelen en overgeven.
  • Buikpijn en diarree
  • Uitstel van menstruatie.

Lees voor een veilig gebruik altijd vooraf de bijsluiter.

Kan je Norlevo gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Het gebruik van de pil heeft geen nadelige invloed op de rijvaardigheid. Er mag alcohol gedronken worden tijdens het gebruik van de pil. gebruik de pil niet tijdens een zwangerschap. Het hormoon zal ook in de borstvoeding terecht komen. Geef de laatste borstvoeding vlak voor de inname van de pil. Kolf de volgende borstvoedingen af en gooi deze weg. Acht uur na inname mag de borstvoeding worden hervat en zal de baby zo goed als geen hormonen binnenkrijgen.

Norlevo kopen zonder recept?

Nu Norlevo kopen zonder recept »

Geef je beoordeling