EllaOne kopenEllaOne kopen?

De EllaOne is Ulipristal is een morning-afterpil. Het wordt gebruikt na onveilige geslachtsgemeenschap waarbij de werkzame stof ulipristal, een progastageenhormoon, ervoor zorgt dat het risico op een zwangerschap sterk afneemt. In tegenstelling tot de reguliere anticonceptie is EllaOne verkrijgbaar zonder recept van een arts. De EllaOne zal de eisprong voorkomen en zorgt dat het baarmoederslijmvlies taaier en dikker zal worden waardoor de eitjes zich niet goed kunnen nestelen.

Wanneer gebruik je EllaOne?

De EllaOne is noodmedicatie om je te beschermen tegen ongewenste zwangerschap na onveilige geslachtsgemeenschap. Hieronder verstaan we ook situaties als een kapot condoom, het vergeten van de normale dagelijkse anticonceptiepil of na ernstige diarree of braken waardoor de normale bescherming niet meer is gegarandeerd. Het is nadrukkelijk geen vervanging voor normale anticonceptie omdat de EllaOne veel minder betrouwbaar is. De arts kan de EllaOne ook voorschrijven indien je last hebt van vleesbomen in de baarmoeder.

Wanneer kan je geen EllaOne gebruiken?

De EllaOne kan niet altijd worden gebruikt. Indien je bekend bent met ernstige leverziekten of voor de stof ulipristal dan moet je dit middel niet gebruiken. Indien je bekend bent met ernstige astma of lichamelijke aandoeningen dan is het raadzaam om met jouw (huis)arts te bespreken of dit de juiste noodmedicatie is voor jouw situatie. Dit is ook verstandig indien je andere medicijnen gebruikt omdat de EllaOne hier een ongewenste wisselwerking mee kan aangaan. Ondanks dat je het middel zonder recept kan krijgen, is het wel raadzaam om toch met je arts in gesprek te gaan.

Dosering

EllaOne wordt per stuk geleverd en dient binnen 120 uur (5 dagen) na de onbeschermde geslachtsgemeenschap te worden ingenomen. Er is derhalve tijd genoeg om zo nodig met de (huis)arts in gesprek te gaan. Je mag de EllaOne slechts 1 keer gebruiken tijdens een menstruatiecyclus. Lees voor meer informatie vooraf altijd de bijsluiter.

EllaOne

Klik om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Gebruikers van EllaOne kunnen bijwerkingen krijgen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

  • Verdikking van de baarmoederslijmvlies. Dit is van tijdelijke aard.
  • Uitblijven van de normale menstruatie na gebruik van de EllaOne. De kans hierop is hoger als het medicijn gedurende enkele maanden een keer is gebruikt.
  • Hoofdpijn, vermoeid zijn, duizelig voelen. Dit verdwijnt normaal gesproken binnen twee dagen.
  • Buikpijn, misselijkheid, braken en heel soms diarree.
  • Menstruatiepijnen, spierpijn en rugpijn
  • Overmatig bloedverlies.
  • Pijnlijke of gevoelige borsten gedurende het restant van de menstrautiecyclus.

Zeer hevige buikpijn kan een aanwijzing zijn van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Neem in dit geval direct contact op met de huisarts. Dit moet ook indien je binnen drie uur na inname hevig moet braken of waterige diarree krijgt, of als er sprake is van hevig bloedverlies of andere pijnklachten. Lees ook voor gebruik de bijsluiter.

Kan je EllaOne gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Het gebruik van de EllaOne kan soms duizeligheid of een slaperig gevoel veroorzaken. Neem tijdens deze momenten geen deel aan het het verkeer. Er mag na gebruik wel alcohol worden gedronken. Gebruik dit medicijn niet als je zwanger bent of als je behandeld wordt voor een vleesboom maar wel zwanger wil worden. Omdat het hormoon ook in de borstvoeding terecht komt, is het advies om vlak voor de inname van de EllaOne nog borstvoeding te geven en een volle week lang de moedermelk af te kolven en weg te gooien. Na 1 week kan de borstvoeding hervat worden.

EllaOne kopen zonder recept?

Nu EllaOne kopen zonder recept »

Geef je beoordeling