Ovranette kopenOvranette kopen?

Ovranette is een anticonceptie die werkzaam is via vrouwelijke hormonen ethinylestradiol, een oestrogeenhormoon en levonorgestrel, een progestageenhormoon. Deze hormonen zorgen ervoor dat er geen vruchtbare eicellen worden ontwikkeld. Daarnaast veranderd door het gebruik van Ovranette de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder. Deze wordt dikker en stugger waardoor eicellen ook niet goed kunnen nestelen en worden afgesloten. Hierdoor kunnen zaadcellen de baarmoederwand niet kunnen passeren. Door deze drie redenen is het zo goed als uitgesloten dat er een zwangerschap zal ontstaan.

Wanneer gebruik je Ovranette?

Ovranette is een anticonceptiemiddel wat door een arts wordt voorgeschreven om zwangerschappen te voorkomen. Daarnaast kan het ook worden voorgeschreven aan vrouwen die veel last hebben menstruatiepijnen of overmatige menstruatie. Door deze pil zal de menstruatie verdwijnen en plaats maken voor een veel lichtere maandelijkse onttrekkingsbloeding. Het gebruik van Ovranette wordt afgeraden voor vrouwen boven de 35 jaar die roken, overgewicht hebben of last van een te hoge bloeddruk. Het gebruik van de minipil is dan de eerste optie.

Wanneer kan je geen Ovranette gebruiken?

In sommige situaties zal Ovranette niet worden voorgeschreven, maar kiest de arts voor andere anticonceptie. Het gaat hierbij vooral om;

  • Overgevoeligheid voor de stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel, of van de hulpstoffen.
  • Bekend zijn met trombose of vaatklachten.
  • Bekend zijn met migraine.
  • Kanker of andere ernstige ziekten.

De arts zal altijd vooraf jouw ziektegeschiedenis doornemen. Ook het huidige medicatiegebruik wordt bekeken omdat Ovranette soms niet goed samen zal gaan met een ander medicijn.

Dosering

Ovranette zit verpakt in een strip met 21 pillen. Dagelijks rondom hetzelfde tijdstip wordt er één pil ingenomen. Na 21 dagen is de strip leeg en volgt er een stopweek. Tijdens deze stopweek zal de onttrekkingsbloeding plaatsvinden. Gedurende deze periode blijf je beschermd tegen zwangerschap. Op de achtste dag begin je met de nieuwe strip, ook als de bloedingen nog niet geheel zijn gestopt. Deze methode geeft een betrouwbare bescherming. Wordt de pil vergeten of is er sprake van braken of waterige diarree, raadpleeg dan de bijsluiter of neem contact op met de arts.

Ovranette

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Ovranette kan soms bijwerkingen geven. Deze bijwerkingen zullen normaal gesproken binnen enkele maanden verdwijnen doordat het lichaam gewend raakt aan de medicijnen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn.

  • Maag-darmproblemen.
  • Pijnlijke of gevoelige borsten.
  • Hoofdpijn.
  • Onverklaarbare vaginale bloedingen.

Kan je Ovranette gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Ovranette mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of vermoeden van zwangerschap. Het is niet verstandig om de pil te gebruiken indien er borstvoeding wordt gegeven. Het middel heeft geen nadelige gevolgen voor de rijvaardigheid en mag samen met alcohol worden gebruikt.

Ovranette kopen zonder recept?

Nu Ovranette kopen zonder recept »

Geef je beoordeling