Micronor kopenMicronor kopen?

Micronor is een één-fase anticonceptiemedicijn. Omdat de pil alleen het vrouwelijke hormoon progestageen bevat, is het ook bekend als een zogenaamde ‘mini-pil’. De werkzame stof is norethisteron, dit is een synthetisch progestagenenhormoon met bijna de gelijksoortige werking als het natuurlijke hormoon progesteron. De stof zorgt er op drie manier voor dat een zwangerschap wordt voorkomen. Ten eerste voorkomt het de eisprong. Het hormoon zorgt er tevens voor dat het slijmvlies van de baarmoeder(hals) taaier en dikker zal worden waardoor bevruchte eicellen niet kunnen gaan nestelen en dat zaadcellen de baarmoeder niet goed kunnen bereiken.

Wanneer gebruik je Micronor?

Micronor is bedoeld om niet zwanger te kunnen worden. Het grote voordeel van de één-fase pil is dat de maandelijkse ongesteldheid zal uitblijven. Het is echter wel normaal dat er één of twee keer per jaar een bloeding kan plaatsvinden. Dit is normaal en zal de beschermende werking van de Micronor niet beïnvloeden.

Wanneer kan je geen Micronor gebruiken?

Micronor mag in een paar situaties niet worden gebruikt. Het gaat hierbij om;

  • Bekend zijn met kanker.
  • Ernstige diabetes.
  • Ernstige leverziekten.
  • Onverklaarbare vaginale bloedingen.

Micronor is alleen op recept verkrijgbaar. De arts zal jouw ziektegeschiedenis en medicijngebruik meenemen in de keuze voor de juiste anticonceptie.

Dosering

Micronor is verpakt in een strip met 28 pillen. De eerste keer wordt de pil genomen op de dag dat de menstruatie begint. Na de 28 dagen wordt direct gestart met de volgende strip pillen. Er is bij dit medicijn dus geen sprake van een stopweek. Het is belangrijk om dagelijks de pil rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Dit garandeert de meest optimale bescherming.

Micronor

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Zoals bij ieder soort anticonceptie kan ook Micronor bijwerkingen geven. Dit zal zeker niet bij iedereen gebeuren waarbij het opvalt dat nier rokers vrijwel geen ernstige bijwerkingen zullen ervaren. Na drie maanden is het lichaam gewend aan het medicijn en verdwijnen de bijwerkingen vanzelf. Gebeurd dit niet of zijn de bijwerkingen te hevig dan is het verstandig om met de arts in gesprek te gaan. Tussen de 1% en 10% van de vrouwen krijgen te maken met;

  • Misselijk voelen en braken.
  • De vaginale afscheiding veranderd.
  • Er kunnen meerdere doorbraakbloedingen plaatsvinden.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter. Hierin staat uitgebreide informatie over het medicijn.

Kan je Micronor gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Micronor zal de rijvaardigheid niet negatief beïnvloeden en mag samen met alcohol worden gebruikt. Tijdens de zwangerschap moet de inname gestopt worden. Micronor mag geslikt worden tijdens de periode dat borstvoeding gegeven wordt.

Micronor kopen zonder recept?

Nu Micronor kopen zonder recept »

Geef je beoordeling