Microgynon 30 kopen

Microgynon 30 kopen?

Microgynon 30 is een anticonceptiemiddel waarin de twee werkzame vrouwelijke hormonen, het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en het progestageen-hormoon levonorgestrel. Het Oestrogeen en progestageen-hormoon zijn natuurlijke in het vrouwelijk lichaam voorkomende stoffen die een belangrijke rol spelen bij de vruchtbaarheidscyclus. Ze zorgen er in deze vorm voor dat de eisprong wordt geremd en het eitje niet meer makkelijk kan innestelen in het slijmvlies van de baarmoederwand. Omdat het slijmvlies ook taaier zal zijn, is het voor zaadcellen moeilijker om het eitje te bereiken. Door deze combinatie van eigenschappen geeft Microgynon 30 een vrijwel optimale bescherming tegen bevruchting. Hierdoor is het een van de meest voorgeschreven anticonceptiemiddelen in ons land.

Wanneer gebruik je Microgynon 30?

Microgyon 30 wordt gebruikt om zwangerschappen te voorkomen. Het wordt ook voorgeschreven voor vrouwen die veel last hebben van hevige menstruatiepijn en/of veel vaginaal vloedverlies. Doordat het medicijn de normale menstruatie vervangt door een zogenaamde onttrekkingsbloeding, zal dit veel rustiger verlopen. Het medicijn zal altijd door een (huis)arts worden voorgeschreven en is dan ook niet zonder recept verkrijgbaar.

Wanneer kan je geen Microgynon 30 gebruiken?

Er zijn bepaalde gezondheidsproblemen waardoor Microgyon 30 niet door de (huis)arts zal worden voorgeschreven. Dit is de reden dat hij altijd een gesprek zal voeren alvorens de anticonceptie voor te schrijven. Onderstaande redenen zijn hierbij van toepassing.Bekendheid met vaataandoeningen of trombose.

 • Ernstige migraine.
 • gediagnosticeerd zijn met kanker.
 • Een sterk verhoogde bloeddruk of vetgehalte in het bloed.
 • Het vermoeden van zwangerschap of zwanger zijn.

Omdat er altijd een ongewenste wisselwerking kan ontstaan met andere medicatie zal de arts of apotheek dit altijd in hun oordeel meenemen.

Dosering

Iedere strip Microgynon 30 heeft 21 pillen. De dosering is dagelijks 1 tablet waarbij tijdens de vierde week geen tablet wordt ingenomen. Tijdens deze stopweek start de onttrekkingsbloeding in de regel tijdens de tweede of derde dag. Na deze stopweek wordt gestart met een nieuwe strip Microgynon 30, ook als de bloedingen nog niet geheel voorbij zijn. Je begint dus altijd op dezelfde dag met een nieuwe strip. Voor de optimale werking is het belangrijk om de medicatie iedere dag rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Tijdens de stopweek is de bescherming tegen zwangerschap gewoon van kracht. Je blijft dus continu beschermd. Bij de start van deze medicatie ben je de eerste zeven dagen echter nog niet beschermd en zal een ander anticonceptiemiddel zoals een condoom ter bescherming moeten worden gebruikt.

De anticonceptie is het meest betrouwbaar als je de eerste keer begint met gebruiken op de eerste dag van de menstruatie, en wel de eerste dag dat de menstruatie echt goed doorzet. Soms wil je de doorbraakbloeding uitstellen omdat je tijdens deze dagen een belangrijke gebeurtenis zal meemaken of bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dit kan door na de 21 dagen direct door te gaan met de nieuwe strip pillen en geen stopweek in te lassen. Ga hier mee door zolang het uitstel nodig is. Als je uiteindelijk stopt begint de stopweek en moet je na zeven dagen weer starten met een geheel nieuwe strip.

 

Microgynon 30

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Zoals alle soorten anticonceptie bestaat er ook bij het gebruik van Microgynon 30 een kans op bijwerkingen. Indien je goed gezond bent, en niet rookt, is de kans op ernstige bijwerkingen zo goed als verwaarloosbaar. Deze bijwerkingen worden veroorzaakt doordat het lichaam aan de werkzame stoffen moet wennen. Eenmaal gewend zullen de bijwerkingen in de regel geheel verdwijnen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

 • Maag en darmklachten. Na maximaal drie maanden behoren deze klachten te verdwijnen.
 • Vaginaal bloedverlies buiten de stopweek om. Indien dit gebeurd blijft de pil gewoon betrouwbaar. Na drie tot zes maanden zal het niet meer voorkomen.
 • Hoofdpijn. Dit moet na drie maanden overgaan. Indien dit niet gebeurd is het raadzaam om te bekijken of een ander anticonceptiemiddel beter geschikt is voor jouw situatie.
 • Gevoelige of pijnlijke borsten.
 • Extra vocht vasthouden, voornamelijk zichtbaar door verdikte enkels of voeten. Dit kan de bloeddruk verhogen en is vaak te merken doordat het lichaamsgewicht onverwacht omhoog gaat,

Daarnaast zijn er nog bijwerkingen die zelden optreden maar wel kunnen voorkomen.

 • Totaal wegblijven van de menstruatie. Controleer na twee keer afwezigheid wel of je niet zwanger bent.
 • Jeuk, irritatie en een droge vagina
 • Huidafwijkingen zoals irritaties op de huid, extra acne of bruine huidvlekken. Een vette huid en haaruitval of juist extra beharing op de huid.
 • Somber voelen, nerveus zijn.
 • Veranderde seksuele behoeften. het kan zowel meer als minder zijn.
 • Wazig kijken en last krijgen van droge ogen.

Indien de bijwerkingen niet verdwijnen of je er te veel hinder van ondervindt, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de (huis)arts. Rokers boven de 35 jaar wordt geadviseerd om een ander middel te nemen. Boven de 50 jaar is het mogelijk dat de menstruatie door de overgang stopt. Hier kom je pas achter door de Microgynon 30 te stoppen en te kijken of er een normale menstruatie zal plaatsvinden.

Kan je Microgynon 30 gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Het gebruik van Microgynon 30 heeft geen invloed op de rijvaardigheid en mag gebruikt worden in combinatie met alcohol. Zwangere vrouwen mogen het middel niet gebruiken. Microgynon 30 heeft de eigenschap om de hoeveelheid borstvoeding te verkleinen. Na het stoppen met de pil zijn de werkzame stoffen binnen twee dagen uit het bloed. Theoretisch is het vanaf dat moment weer mogelijk om zwanger te geraken.

Microgynon 30 kopen zonder recept?

Zoals hierboven in de tekst te lezen is, is Microgynon 30 niet zonder een recept verkrijgbaar. Het is echter wel mogelijk om Microgynon 30 online te kopen zonder een recept van je eigen huisarts. Één van de aangesloten artsen van de online doktersservice waar wij je naartoe sturen zal in plaats van  jouw eigen huisarts een recept voor je uitschrijven. Als je twijfelt over je gekozen pil of dosering kan je dit altijd aangeven in het online consult welk je zal moeten doorlopen om deze pil thuis gestuurd te krijgen.

Zodra één van de aangesloten artsen jouw aanvraag heeft beoordeeld en het veilig heeft bevonden dat jij deze pil gaat gebruiken, zal hij zijn recept doorsturen naar één van de aangesloten apotheken. Deze apotheek zal de verdere afhandeling op zich nemen en Microgynon 30 in een nietszeggend kartonnen doosje naar je toesturen. Je bestelling zal te volgend zijn via Track- and Trace en aan de buitenkant zal niemand zien wat of waar jij je bestelling geplaatst hebt!

Nu Microgynon 30 kopen zonder recept »
Microgynon 30
3.8 (75%) 8 stem(men)