Mercilon kopenMercilon kopen?

Mercilon is een anticonceptiemiddel in valt onder de categorie sub-30-pil. Dat zijn anticonceptiemedicijnen die minder hormonen bevatten en in dit medicijn gaat het om het hormoon ethinylestradiol en het hormoon desogestrel. Deze hormonen zorgen ervoor dat de eisprong worst geremd en het slijmvlies van de baarmoeder en baarmoeder hals wat veranderd waardoor bevruchte eicellen zich niet goed kunnen inkapselen en de zaadcellen de baarmoeder minder goed kunnen bereiken. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk om zwanger te raken.

Wanneer gebruik je Mercilon?

Mercilon wordt door de arts voorgeschreven als anticonceptiemiddel of als middel om ernstige menstruatieklachten zoals overmatig bloedverlies of buikpijn klachten te doen afnemen.

Wanneer kan je geen Mercilon gebruiken?

Mercilon mag niet worden gebruikt als er sprake is van onderstaande klachten;

  • Overgevoeligheid voor de hormonen ethinylestradiol of desogestrel of van een van de gebruikte hulpstoffen in het medicijn.
  • Als je bekend bent met trombose of klachten aan de bloedvaten.
  • Indien je bekend bent met migraine die uitvalverschijnselen veroorzaken.
  • Indien je gediagnosticeerd bent met kanker die reageert op deze hormonen.
  • Je bekend bent met onverwachte en niet te verklaren bloedingen uit de vagina.

Tijdens het gesprek met de (huis)arts is het verstandig om alle bekende klachten en actueel medicijngebruik te benoemen. De arts en ook de apotheek kan hierdoor het beste middel voor jouw situatie uitkiezen waarbij er geen ongewenste wisselwerking met andere medicijnen zal ontstaan.

Dosering

Mercilon is verpakt in een strip met 21 pillen. Je slikt de eerste 21 dagen dagelijks 1 pil en doet dit op steeds hetzelfde tijdstip. Daarna volgt er een stopweek waarin na ongeveer twee tot drie dagen de onttrekkingsbloeding zal beginnen. Na zeven dag, dus per nieuwe strip steeds weer op dezelfde dag, begin je met de nieuwe innamecyclus van 21 pillen. Dat doe je ook als de menstruatie nog niet geheel is gestopt. Mocht je onverhoopt een pil vergeten zijn of kort na inname te hebben overgegeven of last krijgen van waterige diarree, dan is het verstandig om hierover de bijsluiter te raadplegen of desgewenst een arts te consulteren. Je blijft de gehele maand, dus ook tijdens de stopweek, beschermd tegen zwangerschap.

Mercilon

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Mercilon kan bijwerkingen veroorzaken. De meeste hiervan verdwijnen vanzelf nadat het lichaam beter gewend is aan de nieuwe medicijnen. Je hoeft ze niet te krijgen en hierin is iedere gebruikster uniek. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

  • Pijnlijke of gevoelige borsten.
  • Problemen aan de maag of darmen.
  • Doorbraakbloedingen.
  • Hoofdpijn of migraine.

Indien de klachten niet vanzelf verdwijnen of te hevig zijn is het verstandig om een arts te raadplegen. In de bijsluiter zijn alle bekende bijwerkingen terug te lezen.

Kan je Mercilon gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Tijdens het gebruik van Mercilon is het toegestaan om gewoon auto te rijden of alcohol te nuttigen. Tijdens de zwangerschap dien je het medicijn niet te gebruiken. Vrouwen die borstvoeding geven wordt afgeraden om het middel te gebruiken. De reden is dat de vrouwelijke hormonen ook gedeeltelijk terug te vinden zijn in de moedermelk.

Mercilon kopen zonder recept?

Nu Mercilon kopen zonder recept »

Mercilon
2.4 (48%) 5 stem(men)