Logynon kopenLogynon kopen?

Logynon is een anticonceptiemiddel die valt onder de categorie driefasen-combinatiepil. Logynon bevat de vrouwelijke hormonen ethinylestradiol en levonorgestrel. Door de maandelijkse eisprong te remmen en het slijmvlies te veranderen waardoor de eitjes zich niet kunnen nestelen wordt een zwangerschap voorkomen. Logynon staat bekend als een betrouwbaar middel.

Wanneer gebruik je Logynon?

Logynon wordt altijd door een arts voorgeschreven. Het is een anticonceptiemiddel met als extra kenmerk dat normale menstruatie niet of sterk verminderd zal plaatsvinden. Hierdoor is het ook geschikt om ernstige menstruatieproblemen zoals buikpijn of overvloedig bloedverlies te behandelen.

Wanneer kan je geen Logynon gebruiken?

Logynon mag niet worden gebruikt als er spraken is van onderstaande aandoeningen;

 • Overgevoeligheid voor de hormonenethinylestradiol of levonorgestrel en de gebruikte hulpstoffen.
 • Trombose of bloedstollingsziekten.
 • Bekend zijn met hartfalen of een hersenbloeding.
 • Bekend zijn met migraine waarbij uitvalverschijnselen voorkomen.
 • Leveraandoeningen en alvleesklieraandoeningen.
 • Kanker die reageert op de hormonen.
 • Onverklaarbare vaginale bloedingen

Omdat de arts de medicatie zal uitschrijven zal hij hier vooraf over in gesprek gaan. Logynon kan soms niet samen met andere medicijnen kan worden gebruikt. De arts zal in dat geval voor een ander anticonceptiemiddel kiezen.

Dosering

Logynon wordt verpakt in een strip met 21 pillen. De pillen hebben drie verschillende kleuren waarmee de verschillende doseringen woerden aangegeven. De eerste zes dagen wordt de bruine pil ingenomen. Daarna vijf dagen de witte pil om te eindigen met 10 dagen de gele pil. De strip is nu leeg waarna er een stopweek volgt van 7 dagen. Gedurende deze week kan er een onttrekkingsbloeding plaatsvinden. Na de stopweek wordt een nieuwe strip gebruikt en weer gestart met de bruine pil. Indien de pil is vergeten of je last krijgt van hevige diarree of braken dan dient de bijsluiter te worden gelezen en zo nodig de arts geconsulteerd.

Logynon

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Logynon kan bijwerkingen veroorzaken die in de regel van voorbijgaande aard zullen zijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

 • Buikpijn.
 • Pijnlijke of gevoelige borsten.
 • Onverklaarbare tussentijdse bloedingen.
 • Hoofdpijn of migraine.
 • Vocht vasthouden, met name in de voeten of enkels.

Indien de bijwerkingen niet verdwijnen is het verstandig om in overleg te gaan met de (huis)arts. Wees bewust van het feit dat Logynon de kans op het krijgen van kanker of trombose licht verhoogt.

Kan je Logynon gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

je mag Logynon niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Borstvoeding is alleen verstandig na overleg met de arts. Het middel heeft geen nadelige gevolgen voor de rijvaardigheid en mag samen met alcohol worden gebruikt.

Logynon kopen zonder recept?

Nu Logynon kopen zonder recept »

Geef je beoordeling