Femodette kopenFemodette kopen?

Femodette, wat ook wordt verkocht onder de naam Harmonet, is een anticonceptiemiddel. De vrouwelijke hormonen ethinylestradiol en gestodeen zorgen ervoor dat er geen zwangerschap zal optreden. Indien de inname zorgvuldig plaatsvind, is Femodette een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Door dit middel wordt de eisprong geremd en krijgt het slijmvlies in de baarmoeder een dikkere structuur. Eicellen kunnen zich hierdoor minder goed nestelen, terwijl de zaadcellen de baarmoederhals bijna niet kunnen passeren.

Wanneer gebruik je Femodette?

Femodette is een anticonceptiemiddel. Het is receptplichtig en moet derhalve door een (huis)arts worden voorgeschreven. Het wordt ook voorgeschreven voor vrouwen die te malen hebben met een ernstige menstruatieklachten zoals veel menstruatie of buikpijn. In plaats van een menstruatie krijg je te maken met een veel mildere onttrekkingsbloeding waardoor de klachten zullen afnemen.

Wanneer kan je geen Femodette gebruiken?

Femodette mag je niet gebruiken indien er sprakeis van;

 • Overgevoeligheid voor ethinylestradiol, en gestodeen of een van de toegepaste hulpstoffen.
 • Bekend bent met trombose, ook vanuit het verleden.
 • Een verleden met een herseninfarct of een hartaanval.
 • Bekend bent met de aandoeningen migraine met uitvalverschijnselen, ontsteking aan de alvleesklier of ernstig leverfalen.
 • Kanker heeft, of heeft gehad, die gevoelig zal reageren op de hormonen.
 • Onverklaarbare vaginale bloedingen heeft.

Door met de (huis)arts in gesprek te gaan zal aan de hand van jouw medische verleden en medicijngebruik de juiste anticonceptie worden voorgeschreven.

Dosering

Femodette zit verpakt in een strip met 21 pillen. Gedeurende 21 dagen moet er 1 pil per dag worden ingenomen waarbij het tijdstip van inname ongeveer gelijk moet zijn. Na deze drie weken volgt er een stopweek waarin de doorbraakbloeding zal plaatsvinden. Na deze week start je met een nieuwe strip en beginnen de 21 dagen weer opnieuw.

Femodette

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Femodette kan net zoals bijna ieder anticonceptiemiddel bijwerkingen veroorzaken, maar het hoeft niet zo te zijn. Doordat het lichaam aan de hormonen gaat wennen verdwijnen de bijwerking in de regel vanzelf na ongeveer twee maanden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

 • Pijn in de buik.
 • Gevoelige of pijnlijke borsten.
 • Vasthouden van vocht, met name in de voeten en enkels.
 • Hoofdpijn of migraine
 • Doorbraakbloedingen.

Indien je last blijft houden van de klachten of van hevige bijwerkingen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een arts. Lees vooraf de bijsluiter. Hierin wordt vermeld dat het gebruik van Femodette een licht verhoogd risico zal geven op trombose bepaalde vormen van kanker en trombose.

Kan je Femodette gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Femodette moet niet worden gebruikt tijdens (een vermoeden van) zwangerschap of tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven. Het middel mag wel samen met alcohol worden gebruikt en zal geen negatieve invloed geven op de rijvaardigheid.

Femodette kopen zonder recept?

Nu Femodette kopen zonder recept »

Geef je beoordeling