Femodeen kopenFemodeen kopen?

De Femodeen pil is een anticonceptiemiddel dat valt onder de categorie combinatiepillen. Het is een zogenaamde sub-50-pil uit de derde generatie. Hierdoor heeft Femodeen minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon plus één van de nieuwe soorten progestageenhormonen namelijk gestodeen. Dit betekent dat de pil deze twee werkzame vrouwelijke hormonen bevat. Femodeen remt of voorkomt dat de eicel wordt gerijpt in de eileiders. Hierdoor ontstaan er geen rijpe eicellen tijdens de start van de menstruatiecyclus waardoor zwangerschap wordt voorkomen.

Wanneer gebruik je Femodeen?

Femodeen wordt altijd op recept voorgeschreven door een (huis)arts. De is een anticonceptiemiddel maar wordt ook voorgeschreven om hevige menstruatieklachten te verlichtten. Deze werking zal vaak pas na enkele maanden gebruik echt gaan helpen.

Doordat Femodeen een derde generatie pil is, geeft het een hogere kans op ernstige bijwerkingen zoals trombose. De (huis)arts zal hierdoor waarschijnlijk eerst kiezen voor een tweede generatie pil waarin andere progestageenhormonen voorkomen zoals levonorgestrel, lynestrenol of norethisteron. Deze hebben dezelfde werking. Pas als deze categorie niet bevalt zal de keuze worden gemaakt voor een derde generatie pil.

Wanneer kan je geen Femodeen gebruiken?

Femodeen zal niet door de arts worden voorgeschreven indien er sprake is van;

 • Overgevoeligheid voor ethinylestradiol en gestodeen of een van de hulpstoffen van het medicijn.
 • Bekendheid met trombose of longembolie.
 • Bekend zijn met een hartinfarct of beroerte.
 • Aandoeningen met een verhoogde kans op trombose zoals suikerziekte met beschadigde bloedvaten, een te hoge bloeddruk of een te hoog vetgehalte in het bloed.
 • De aanwezigheid van trombose in de familie.
 • Een bloedstollingsstoornis.
 • Kanker in de borst, lever of geslachtsorganen.
 • Bekendheid met leverziekten of geelzucht.
 • Bekendheid met een alvleesklierontsteking.
 • Bekendheid zijn met migraineaanvallen met een aura.
 • Onverwachte en onverklaarbare vaginale bloedingen.

Het is belangrijk om tijdens het gesprek met de arts duidelijk en volledig de bekende ziekten en medicatiegebruik door te geven zodat de juiste anticonceptie zal worden gegeven en er geen ongewenste reacties zal ontstaan met de huidige medicijnen.

Dosering

De Femodeen pil zit verpakt in een strip met 21 tabletten die zijn voorzien van en dag aanduiding. De pil moet 21 dagen achter elkaar worden genomen waarbij de inname iedere dag op een vast tijdstip moet gebeuren. Door de dag aanduiding is te controleren of de pil niet is vergeten. Na de 21 dagen volgt 7 dagen een stopweek waarin de onttrekkingsbloeding na de tweede of derde dag zal starten. Na zeven dagen, ook als de bloeding nog niet is gestopt, begin je met de nieuwe strip van 21 pillen. Starten met gebruik tijdens de eerste dag van een menstruatie garandeert
volledige bescherming. Een start op ieder ander moment geeft pas na 7 dagen bescherming waardoor gedurende deze periode een extra voorbehoedsmiddel gebruikt moet worden.

Femodeen

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Femodeen kan net als ieder anticonceptiemiddel bijwerkingen geven. Doordat het lichaam aan de medicijn zal wennen verdwijnen deze vaak binnen twee weken. Vrouwen die niet roken krijgen gemiddeld veel minder last van bijwerkingen dan wel rokende vrouwen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;Hoofdpijn of migraine. Indien de migraine tijdens de stopweek plaatsvind, dan is het verstandig om met de huisarts af te spreken om de pil langer door te slikken en minder stopweken in te voeren.

 • Vocht vasthouden hetgeen dikke enkels en voeten kan veroorzaken en het lichaamsgewicht doet toenemen. Indien je bekend bent met een te hoge bloeddruk is het verstandig om deze regelmatig te laten controleren.
 • Buikpijn en misselijkheid.
 • Meer of minder seksuele gevoelens dan normaal
 • Pijnlijke of gevoelige borsten.

Kan je Femodeen gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Femodeen mag niet worden gebruikt bij (een vermoeden van) zwangerschap. Ook het slikken van de pil tijdens de periode van het geven van borstvoeding wordt ontraden.
omdat de hormonen uit de pil in de moedermelk terecht komen. Deze hoeveelheid is wel zeer gering en zeer waarschijnlijk niet schadelijk voor schadelijke voor de baby. Wel zullen de hormonen de borstvoeding verminderen, met name als er nog geen sprake is van voldoende borstvoeding. Het advies is om te wachten met de start van een nieuwe pil totdat er voldoende borstvoeding wordt aangemaakt. De (huis)arts kan hier meer over vertellen. Slechts in zeldzame gevallen kan het medicijn de rijvaardigheid negatief beïnvloeden.

Femodeen kopen zonder recept?

Nu Femodeen kopen zonder recept »

Geef je beoordeling