Eloine kopenEloine kopen?

Eloine is een anticonceptiemedicijn. Het is en zogenaamde combinatiepil wat betekend dat er twee werkzame stoffen aanwezig zijn. In dit geval gaat het om de vrouwelijke hormonen ethinylestradiol, een oestrogeenhormoon en drospirenon, een progestageenhormoon. Deze hormonen remmen de eisprong, zorgen voor een slijmprop in de baarmoedermond waardoor zaadcellen niet kunnen passeren en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder waardoor een eitje zich niet kan nestelen. Het resultaat is een bijna zekere bescherming tegen zwangerschap.

Wanneer gebruik je Eloine?

Eloine is receptplichtig en zal altijd door een arts worden voorgeschreven. Het wordt voornamelijk gebruikt als anticonceptiemiddel maar kan ook worden toegepast om ernstige menstruatieklachten te onderdrukken. Dit kan omdat de maandelijkse menstruatie wordt vervangen door een veel minder heftige maandelijkse onttrekkingsbloeding.

Wanneer kan je geen Eloine gebruiken?

Eloine mag je niet gebruiken indien er sprake is van;

 • Overgevoeligheid voor de hormonen ethinylestradiol en drospirenon of een van de toegepaste hulpstoffen.
 • Bekend zijn met trombose.
 • Bekend zijn met bloedstollingsziekten.
 • Migraine met een aura.
 • Ernstige leveraandoeningen.
 • Bekend zijn met een hartaanval of een hersenbloeding.
 • Bekend zijn met borstkanker.
 • Niet verklaarbare vaginale bloedingen.

De arts zal altijd jouw medische verleden en medicijngebruik toetsen aan de voorgeschreven anticonceptie zodat de risico’s worden beperkt en het beste middel zal worden uitgeschreven.

Dosering

Eloine heeft als voordeel dat er geen stopweek wordt ingelast waardoor de kans op vergeten wordt verminderd. Een strip bevat 4 witte en 24 roze pillen die zijn voorzien van een kalendersticker. Je begint altijd met de 24 pillen waarvan je er 1 maal per dag 1 moet innemen. Doe dit rond een vast tijdstip waardoor de bescherming wordt geoptimaliseerd. Daarna ga je door met de vier witte pillen. Deze pillen bevatten geen werkzame stoffen maar laten je wel doorgaan met het dagelijkse ritme van inname. Tijdens de ‘witte pillen’ periode start de onttrekkingsbloeding. Start direct hierna met een nieuwe strip, ook als de onttrekkingsbloeding nog niet geheel is beïndigd. Indien je vergeet om een pil in te nemen of last krijgt van waterige diarree of overgeven dan staat in de bijsluiter hoe je het beste kan handelen.

Eloine

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Eloine kan bijwerkingen veroorzaken doordat je lichaam zich moet aanpassen aan de toegediende hormonen. Normaal gesproken zijn deze klachten binnen drie maanden verdwenen. Indien dit niet het geval is of als de klachten te hevig zijn, is het raadzaam de bijsluiter te lezen of om een arts te consulteren. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

 • Hoofdpijn.
 • Maag- en buikpijn.
 • Pijnlijke of gevoelige borsten.
 • Onverwachte vaginale bloedingen.

Kan je Eloine gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Eloine mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of vermoeden van zwangerschap. Borstvoeding wordt alleen aangeraden na een advies van de arts. Eloine mag wel samen met alcohol worden gebruikt en heeft geen nadelige gevolgen voor de rijvaardigheid.

Eloine kopen zonder recept?

Nu Eloine kopen zonder recept »

Geef je beoordeling