Co-CyprindiolCo-Cyprindiol kopen?

Co-Cyprindiol is een anticonceptiemedicijn. De werkzame stoffen zijn de vrouwelijke hormonen cyproteron en ethinylestradiol. Deze hormonen zullen de eisprong remmen en veranderde de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder waardoor eitjes niet goed kunnen nestel en zaadcellen bijna niet kunnen passeren. Co-Cyprindiol heeft tevens de eigenschap om mannelijke hormonen te beïnvloeden waardoor het wordt voorgeschreven voor een specifieke groep vrouwen.

Wanneer gebruik je Co-Cyprindiol?

Co-Cyprindiol is een anticonceptiemiddel waardoor zwangerschappen worden voorkomen. Daarnaast wordt het ook voorgeschreven voor vrouwen die last hebben van ernstige acne of overbeharing. Dit medicijn heeft een anti-androgene werking hetgeen betekend dat de invloed van mannelijke hormonen wordt verminderd waardoor de klachten sterk verminderen of helemaal verdwijnen. Het is om deze reden dat Co-Cyprindiol alleen wordt voorgeschreven indien er sprake is van behandeling waarbij er geen kinderwens aanwezig is.

Wanneer kan je geen Co-Cyprindiol gebruiken?

Co-Cyprindiol is een veilig middel maar mag niet worden gebruikt indien er sprake is van;

  • Overgevoeligheid voor de werkzame stoffen cyproteron en ethinylestradiol, of de gebruikte hulpstoffen.
  • Bekendheid met trombose om kanker die beïnvloed kan worden door de werkzame stoffen.
  • Een beroerte, migraine met uitvalverschijnselen of een leveraandoening, zowel in het heden als vanuit het verleden.
  • Onverklaarbare vaginale bloedingen.

De arts die het recept zal voorschrijven bespreekt uw gezondheidstoestand voorafgaande. Hierdoor wordt het beste anticonceptiemiddel voorgeschreven. Ook de eventuele wisselwerking met bestaande medicatie wordt hierbij meegenomen.

Dosering

Vrouwen vanaf 18 jaar nemen gedurende 21 dagen 1 tablet per dag op een vast tijdstip. Hierna volgt een stopweek waarin je wel beschermd blijft en waarin de onttrekkingsbloeding zal plaatsvinden. Na deze 7 dagen wordt met de nieuwe strip pillen begonnen, ook als de bloedingen nog niet zijn gestopt.

Co-cyprindiol

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Co-Cyprindiol kunt u bijwerkingen geven die in de regel na een week of twee zijn verdwenen. Het lichaam is dan gewend geraakt aan de nieuwe medicatie. De meest voorkomende bijwerkingen zijn;

  • Pijn in de maag of darmen
  • Bloedingen buiten de stopweek om.
  • Ophoping van vocht, met name in de enkels en voeten.
  • Pijnlijke of gevoelige borsten.
  • Hoofdpijn.

Indien de klachten niet verdwijnen of de bijwerkingen zijn te hevig dan is overleg met een (huis)arts noodzakelijk.

Kan je Co-Cyprindiol gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Co-Cyprindiol mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap. Het geven van borstvoeding wordt sterk afgeraden. Het is wel toegestaan om samen met deze medicijnen alcohol te nuttigen. Het gebruik heeft geen negatieve invloed op de rijvaardigheid.

Co-Cyprindiol kopen zonder recept?

Nu Co-Cyprindiol kopen zonder recept »

Geef je beoordeling