Cilest kopenCilest kopen?

Cilest is een anticonceptiemedicijn die valt in de categorie sub-50-pillen. Dit zijn pillen waarin minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon aanwezig is. Het is een zogenaamde eenfasepil wat betekend dat alle pillen gelijk zijn van samenstelling. Cilest bevat de vrouwelijke hormonen ethinylestradiol en norgestimaat. Deze hormonen werken op drie manieren: Het remt de eisprong, het slijmvlies van de baarmoeder veranderd van samenstelling waardoor een eitje niet meer kan nestelen en het slijmvlies wordt dusdanig dik en taai dat zaadcellen de eitjes niet meer kunnen bereiken. Door bovenstaande werking is het zo goed als onmogelijk om nog zwanger te worden.

Wanneer gebruik je Cilest?

Cilest wordt primair door een arts voorgeschreven als een anticonceptiemiddel. Doordat de normale ongesteldheid wordt vervangen door een onttrekkingsbloeding die veel minder hevig verloopt, is het medicijn ook geschikt om ernstige menstruatieklachten zoals pijnlijke krampen en bloedingen te bestrijden.

Wanneer kan je geen Cilest gebruiken?

Cilest mag niet worden gebruikt indien er sprake is van;

 • Overgevoeligheid voor de stoffen ethinylestradiol en norgestimaat, of de gebruikte hulpstoffen.
 • Trombose heeft of heeft gehad
 • Een hartaanval of herseninfarct heeft gehad.
 • Kast heeft van lever en alvleesklierziekten.
 • Een verleden heeft met kanker in de geslachtsorganen, lever of borsten.
 • Abnormale vaginale bloedingen.

Bespreek je eigen ziektegeschiedenis en medicatiegebruik met de (huis)arts zodat hij de beste anticonceptie zal voorschrijven.

Dosering

Cilest werkt alleen betrouwbaar als het dagelijks wordt ingenomen. De strip bevat 21 pillen die dagelijks omstreeks hetzelfde tijdstip worden geslikt. Na deze 21 dagen volgt een stopweek van 7 dagen waarin de onttrekkingsbloeding zal plaatsvinden. Na zeven dagen zal er gestart worden met een nieuwe strip en begint de cyclus opnieuw. Raadpleeg de bijsluiter indien er sprake is van waterige diarree of braken.

Cilest

Klik op de afbeelding om te kopen!

Eventuele bijwerkingen

Zoals alle anticonceptie heeft Cilest ook bijwerkingen voor een beperkte groep gebruikers. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Pijnlijke of gevoelige borsten
 • Problemen met het maag-darmgestel.
 • Hoofdpijn.
 • Doorbraakbloedingen die binnen drie tot zes maanden moeten verdwijnen.
 • Vocht vasthouden in de enkels of voeten waardoor het lichaamsgewicht toeneemt en de bloeddruk omhoog kan gaan.

De klachten verdwijnen in de regel vanzelf als het lichaam zich heeft aangepast aan de dagelijkse dosering. Gebeurd dit niet dan is het raadzaam om een arts te consulteren.

Kan je Cilest gebruiken in combinatie met alcohol, autorijden of zwangerschap?

Cilest mag tijdens een zwangerschap niet worden gebruikt. het geven van borstvoeding wordt afgeraden. Cilest heeft geen nadelige invloed op de rijvaardigheid en mag samen met alcohol worden gebruikt.

Cilest kopen zonder recept?

Nu Cilest kopen zonder recept »

Cilest
2.8 (56%) 5 stem(men)